Her Şey Tadında 29 Aralık Tarifleri




CİĞERLİ KÖFTE ÇORBASI (AVUSTURYA)
MALZEMELER;

300 gram süt danası ciğeri,
½ kurutulmuş ekmek tozu,
2 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet yumurta,
1 adet kuru soğan,
1 demet maydanoz,
1,5 su bardağı tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI;
Ciğerin ince zarını çıkarın.Keskin bir bıçakla ince ince kıyın.Tavaya yağı koyun, rendelenmiş soğanı da katın ve karıştırılarak kavurun. Soğanlar pembeleşince kıyılmış ciğeri katın.Birkaç dakika çok kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavurun, sonra ateşten indirin.Tuzlayın,kekikleyin ve soğumaya bırakın.Soğuyunca yumurta ve ekmek tozunu katın ve iyice karıştırıldıktan sonra küçük küçük köfteler yapın.Sığır eti suyu veya tavuk suyu küçük bir güvece koyun. Su kaynamaya başlayınca köftecikleri içine atın. Birkaç dakika hafif ateşte pişirin.Sonra güveci ateşten indirin.Önceden temizlenip kıvılmış olan maydanoz çorbanın üstüne serpin ve servis yapın.



PATATES PÜRE ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
MALZEMELER;

4 adet 150g’şar derili sazan fileto,
Tuz
Limon suyu
1 pırasa sapı
1 kırmızı soğan
4 beyaz lahana yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz biber
karabiber
Kızartma için sıvı yağ
Patates Püresi için:
2 adet patates
1 iyice doğranmış arpacık soğanı
Kıyılmış 1 diş sarımsak
Sebze suyu
Hindistan cevizi tozu
Mercanköşk
2 yemek kaşığı çırpılmış krema
Garnitür olarak mercanköşk dalları

HAZIRLANIŞI;
Sazan filetolarını tuz ve limon suyu ile karıştırın. Pırasaları yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. kırmızı soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Kısa bir süre için beyaz lahanalara soğuk uygulayarak rengini açın ve kağıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını kızdırın pırasa ve kırmızı soğanı tavada soteleyin.Kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Ateşten alın ve soğumasını bekleyin.
Beyaz lahanaları yayın ve hazırladığınız soğanları üzerine yayın. Sazan filetolarını lahanalar ile sarın.Sıvı yağı tavada kızdırın ve hazırladığınız ruloları her iki tarafı da kızaracak şekilde yaklaşık 6’şar pişirin.Bu arada patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavada arpacık soğanı, sarımsak ve sebze suyu ile karıştırın. Tuz, hindistancevizi ve mercanköşk ekleyin. Yavaş yavaş pişene kadar kaynatın.Ateşten alın ve el blenderi ile karıştırın. Ruloları dikkatlice krema içerisine yerleştirin.Patates püresini tabağa yayın ve üzerine lahanalı sazan balığını koyuna. Servise hazırdır.



ELMALI STRUDEL
MALZEMELER;
DOLGU;

3 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ su bardağı fındık
½ su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

HAMUR;
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 poşet sade kek karışımı
1 adet yumurta akı

ÜZERİ İÇİN;

1 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
DOLGU; Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şeker ve su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ceviz, fındık ve kuru üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.

HAMUR; Margarin, şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile 1’er cm kalınlığında açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.



HIZLI SERVİS
SOYALI KUZU
MALZEMELER;

Sıvıyağ
1 adet pırasa
2 adet havuç
Pul biber
1 su bardağı nişasta
250 gram mantar
500 gram kuzu eti
Şeker
1 su bardağı soya sosu
Karabiber
Tuz
1 su bardağı bezelye
1 adet dolmalık biber
250 gram soya filizi

HAZIRLANIŞI;
Havuçları şeritler halinde doğrayın. Pırasaları da yuvarlak yuvarlak doğrayın. Renkli biberleri şeritler halinde doğrayın. Kaseye sıvı yağ, soyasosu, şeker, nişasta, karabiber koyun karıştırın. Tava da sıvıyağını kızdırın ve kuzu etini atın. Etler pişmeye başlayınca; pırasa, havuç ve renkli biberleri ekleyin. Sebzeler kendini salmaya başlayınca bezelye, mantarı ekleyin. Tuz serpin. Pişmeye yakın soya filizi, pul biber ve hazırladığımız sosu ekleyin, karıştırın. Servis yapın.






Share  
 

© 2008 - 2010 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız