Her Şey Tadında 16 Aralık Tarifleri



KABAKLI PATATESLİ ÇORBA
MALZEMELER;

5 adet dolmalık kabak
4 adet patates
1 su bardağı light süt
Tuz
Nane
Maydanoz
Kişniş
Karabiber

HAZIRLANIŞI;
Patatesleri soyun. Tepesini kestiğiniz kabakları yıkayın. Küçük küçük doğradığınız kabak ve patatesleri bir tencereye koyun. Tuzladıktan sonra üzerini geçecek kadar suyla 30 dakika haşlayın. Süzdüğünüz sebze suyunun 200 ml.sini ayırın. Nane, maydanoz ve kişnişi yıkayıp kurutun. Malzemenin tümünü otlar ve sütle karıştırarak koyu bir karışım elde edin. Sıcak servis yapın.

ETLİ TERBİYELİ KEREVİZ
MALZEMELER;

3 orta boy kereviz
250 gr dana kuşbaşı
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta akı
1 Limon
1 silme yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
Tuz

HAZIRLANIŞI;
Kerevizleri yıkayın, ayıklayıp soyduktan sonra tekrar yıkayın. Kerevizlerin taze olan sap ve yapraklarını da kullanabilirsiniz. Havuçları verev şekilde, kerevizleri iri kuşbaşı şeklinde, soğanı ince şekilde doğrayın.Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış dana etini koyup yüksek ısıda et suyunu salıp rengi değişene kadar pişirin. Et saldığı suyu çektiğinde soğan, sarımsak, paprika biber sosunu ekleyin 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Kereviz ve havucu da tencereye koyduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişmesini bekleyip ocağı kapatın.1 kâsede yumurtanın akı, 1 limonun suyu, tuz ve tam buğday ununu karıştırıp güzelce çırpın. Düdüklü tencerede pişen kerevizin kapağını açıp yumurta, limon, un ile yaptığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatın. 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

FRAMBUAZLI PELTE
MALZEMELER;

2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı esmer şeker
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
Herhangi bir taze meyve
Taze nane yaprakları

HAZIRLANIŞI;
Frambuazları ezerek, püre haline getirin. Esmer şekeri, 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte, şeker eriyene dek karıştırın. Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın. Nişasta suyu, ocaktaki tencereye karıştırarak, ilave edin. Sürekli karıştırın. Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın. Frambuazlı pelteyi 2 kaseye veya kup bardaklarına doldurun. Buzdolabında soğutun. Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.



HIZLI SERVİS
ANTEP FISTIKLI HAVUÇ TATLISI
MALZEMELER;

½ litre süt
1 kilo havuç
150 gr tereyağı
1 avuç kuru üzüm
1 avuç Antep fıstığı
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI;
Havuçları rendeleyin. Tereyağını eritin ve havuçları kavurun. Sütü ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın. Ardından toz şekeri ekleyin. Kıvamını bulana kadar kaynatın. Hafif soğumasını bekledikten sonra tabağa alın; Antep fıstığı ve kuru üzüm ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.



Share  

 

© 2008 - 2010 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız