/> DIGITURK - Her Şey Tadında Tarifler

 

Her Şey Tadında
16 Ağustos Tarifleri

 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi

 
 

KADIN BUDU KÖFTE
2 su bardağı kıyma
1 adet soğan
½ kahve fincanı pirinç
½ kaşık tereyağı
10 dal maydanoz
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
Karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri haşlayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tavada tereyağının bir kısmını eritin ve soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bu karışımı cam bir tepsiye alın. İçine kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve pirinci ekleyin. İyice harmanlayıp parçalayın ve köfteler haline getirin. Yumurtaları bir kaba kırın ve karıştırın. Ayrı bir kaba un koyun. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kzıgın yağda kızartın. Servisini yapın.



ŞAMBALI TATLISI
2 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar file badem

Şerbeti için;
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:
Şeker, irmik, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Sıvı yağ ile yağladığınız cam tepsiye dökün. Üzerine file bademleri döküp önceden ısıtılmış 215 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Tatlı fırından çıkınca üzerine şerbetini dökün. Servisini yapın.

MARMARİNA
1 kg. ıspanak
4 adet yufka
8 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı beyaz peynir
2 adet yumurta
Tane karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Peyniri rendeleyin. Ispanakları haşlayın. Haşlama suyunu süzün ve ıspanakları doğrayın. Peynir, ıspanak ve yumurtaları bir kapta iyice karıştırın. Yufkayı tepsiye yerleştirin. Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. Kenarlarını tepsinin büyüklüğüne göre kapatıp tekrar yağlayın. Peynirli ıspanaklı iç malzemeyi koyun. 2 ve 3. yufkayı da parçalayarak içine koyun. Tekrar iç malzemeden koyup 4. yufkayı üzerine kapatın. Kalan tereyağını da üzerine dökün. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Servisini yapın.



HIZLI SERVİS:
BEYAZ PEYNİR SOSLU ISPANAK SALATASI

1 adet elma
400 g. ıspanak
200 g. beyaz peynir
5-6 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı ceviz içi
Zeytinyağı
Limon suyu

Hazırlanışı:
Ispanakları doğrayın ve taze soğanları doğrayın. Elmayı dilimleyin, biberi jülyen kesin. Hepsini bir kapta karıştırın. Sosu için beyaz peyniri çatalla ezin, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip çırpın. Salatanın üzerine döküp karıştırın. Ceviz içini de ekleyip servis yapın.



Share  

 
 
 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi


© 2008 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız