Her Şey Tadında 15 Şubat Tarifleri




SEBZELİ BEBEK PÜRESİ (BEBEK)
MALZEMELER;

4 çorba kaşığı tatlı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
2 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
2 adet küçük doğranmış havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet küçük doğranmış patates

HAZIRLANIŞI;
Soğan ve havucu birkaç dakika yağda çevirin, içine 1 su bardağı sıcak su ve patatesleri ilave edin. Kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin. Bezelye ve mısırı ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Bu arada suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Bezelye ve mısırlar kabuklu olduğu için bu püreyi blenderdan geçirerek bebeğinize verin.



TEMEL REİS MAKARNASI – ISPANAKLI MAKARNA (ÇOCUK)
MALZEMELER;

200 g. ıspanak
1 paket yeşil makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı krem peynir
2 çay bardağı rendelenmiş gravyer peyniri


HAZIRLANIŞI;
Ispanağı doğrayıp kendi suyuyla ya da çok az su katarak pişirin. Makarnayı haşlayıp süzün. Bir tavada pişmiş ıspanağı sote edip içine süt ve peyniri ekleyin, sonra blenderdan geçirin. Sosu makarnanın üzerine koyarak servis edin.



FİN KULAK KEKİ (YETİŞKİN)
İzleyici: İsmail ASLANBAYRAK (Finlandiya)

MALZEMELER;
500 ml süt
250 g. tereyağı
Un
3 yumurta
Kakule
Tarçın
Maya
Şeker

HAZIRLANIŞI;
Süt biraz ısıtın. İçine maya, kakule, 2 yumurta, 200 gram tereyağı, biraz şeker ve yumuşakça bir hamur olacak kadar un ile yoğurun, dinlendirin. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 50 gram tereyağını yumuşatarak sürün, tarçınlayın, şekerleyin. Dikdörtgenin uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Çapraz kesin. Öne arkaya kaldırılarak piramit haline getirdiğiniz hamuru, unlanmış parmaklarınızla tepesinden tabanına kadar bastırın. Yumurta ile fırçalayın ve önceden 180 derece ısıtılmıs fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirin. Servis edin.







Share  

 

© 2008 - 2010 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız