Her Şey Tadında
12 Ağustos Tarifleri

 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi

 
 

SEBZELİ TAVUK
1 adet küçük boy tavuk
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yağsız tavuk suyu
Sıvı yağ
Tuz

Hazırlanışı:
Tavuk suyunu tencereye alın. Parçalara ayırdığınız tavuğu tencereye suyun içine koyun ve kaynatın. İçine taze reyhan, taze kekik, zencefil ve biberiye ekleyin. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. tavada zeytinyağını kızdırıp havuç ve taze kekiği kavurun. Ayrı bir tencerede patatesleri kızartın. Tavuğu haşladığımız suyu küçük bir tencereye alıp içine un ekleyerek karıştırın. Konserve bezelyeyide suyun içinde biraz bekletip çıkarın. Hepsini servis tabağına alın ve servisini yapın.



MANTARLI PİLAV
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuşbaşı et
10 adet mantar
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğan
½ demet dereotu
3 su bardağı sıcak su
Karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Kuşbaşı etleri ve mantarları da ekleyip karıştırın. Üzerine pirinçleri ekleyip 7-8 dakika kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Demlenmeye bırakıp ince ince doğradığınız dereotunu ekleyin. Karıştırıp servisini yapın.

SÜNGERİYE (MELCEÜ’T-TABBAHİN)
5 adet yumurta
1,5 su bardağı pirinç unu
5 su bardağı süt

Şurubu için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu

Hazırlanışı:
Şurubu için şeker, su ve limonu tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatın. Yumurtaların sarılarını ayrı kaba, beyazlarını ayrı kaba koyun. Yumurta akları iyice köpürene kadar çırpın. İçerisine pirinç ununu ekleyip iyice karıştırın. Bir tencerede sütü kaynatın. Unku karışımı kaşık yardımıyla sütün içine parça parça bırakın. 3-4 dakika sütün içinde tutup 20-25 dakika şerbetin içinde bekletin. Servisini yapın.



HIZLI SERVİS:
ŞİŞTE KUZU ETİ

700 g. kuşbaşı kuzu eti
1 adet portakal suyu
Şiş için arpacık soğanlar
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Zencefil
Tuz ve karabiber
Çöpşişler

Hazırlanışı:
Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın. Zencefilin kabuğunu soyup rendeleyin. Sarımsakları da ince kıyın. Bir kapta soğan, sarımsak, zeytinyağı, karabiber, tuz, zencefil ve portakal suyu ekleyip karışım hazırlayın. Bu karışımda kuzu etlerini yarım saat bekletin. Çöp şişlere et ve soğan olmak üzere sırasıyla dizin. Kızgın yağda pişirin. Sebze ve yeşillik ile servis yapın.



Share  

 
 
 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi


© 2008 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız