Her Şey Tadında 8 Mart Tarifleri





HAVUÇ ÇORBASI – BEBEK
MALZEMELER;

2 adet orta boy havuç
½ tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI;
Havuçları rendenin en ince bölümüyle rendeleyin. Tencerede bir çay kaşığı kadar tereyağı, eritin ve yarım tatlı kaşığı unu ilave ederek hafifçe pembeleştirin. Üzerine su eklerken sürekli karıştırın. Böylelikle topaklanmayı önlemiş olursunuz. Havuçları tencereye atın ve dört su bardağı suyu ekleyerek kapağı kapatıp havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Son olarak sütü ekleyerek tencereyi ateşten alın. Servis edin. Afiyet olsun.



PİRİNÇLİ KÖFTE - 2 YAŞ VE ÜZERİ
MALZEMELER;

500 gram dana kıyma
2 kahve fincanı pirinç
2 adet soğan
5-6 dal maydanoz
½ çay bardağı su
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
3 adet yumurta
2 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Pirinci 10 dakika haşlayın. İçinde kalan su ile kıyma, soğan, karabiber, tuz ve kıyılmış maydanozu karıştırın. ½ çay bardağı daha su ilave ederek yoğurun. Elinizle büyük parçalar koparıp yassılaştırın. Yayvan bir tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatın. Köfteleri içine atın. Bir taşım kaynadıktan sonra kevgir yardımıyla alıp soğutun. Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



KREMALI GEVREK KATLARI
MALZEMELER;

12 adet milföy
1 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı krema
1 çay bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
Öncelikle un ve şekeri karıştırın. Ocağa alıp, süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek, karıştırarak pişirin. Daha sonra kremayı ekleyip, karışım soğuyana kadar robotta çırpın. Bu arada 12 adet milföyü geniş bir tepsiye yan yana dizin, bir kürdan yardımıyla milföylerin üzerine bir-iki delik açın. Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızaran milföyleri fırından çıkarın. Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp, 2. Milföyü yerleştirin. Tekrar krema sürüp 3. Milföyü yerleştirin. Bütün milföyleri aynı şekilde dizin. Hepsinin üzerine elenmiş pudra şekeri serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.






Share  

 

© 2008 - 2010 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız