/> DIGITURK - Her Şey Tadında Tarifler

 

Her Şey Tadında
6 Eylül Tarifleri

 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi

 
 

KIRMIZI BİBER ÇORBASI
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet havuç
4 adet kırmızı biber
4 adet patates
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı krema
Tane karabiber ve tuz
Maydanoz Yaprakları


Hazırlanışı:
Patates ve havuçları küp küp doğrayın. kırmızı biberleri tohumlarını alarak doğrayın. Kırmızı biberleri tavuk suyunda kaynatın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp havuç ve kırmızı soğanları kavurun. Üzerine kırmızı biberleri ekleyin. Patatesleri de içine ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın. En son süt ve kremayı ekleyip biraz daha kaynatın. Servsini yapın.


VANİLYALI MUHALLEBİ
5 su bardağı süt
½ su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya çubuğu

Hazırlanışı:
Sütü tencereye alıp pişirin biraz ılındıktan sonra pirinç ununu ve toz şekeri ekleyin. Vanilya çubuğunun içini çıkarıp onu da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Servis tabağına alın fıstıkla süsleyip servisini yapın.


ETLİ ENGİNAR DOLMASI
8 adet enginar
200 g. kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet soğan
1 adet limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
8 dal dereotu
Tuz

Terbiyesi için;
1 adet yumurta
½ limon suyu
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:
Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında kıvırın. Kıymanın içine pirinç, karabiber, tuz ekleyip yoğurun. Bu karışımdan misket şeklinde köfteler yapın. İyice kavurduğunuz soğanların içine enginar, un ve enginarların üzerine kapatacak kadar su ilave edin. Pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta kaynamış sıcak suya zeytinyağı ve tuz ekleyip köfteleri haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. İçine un ve köfteleri kaynattığınız sudan biraz koyup pişirin. Yumurta, limon suyu ve biraz suyu karıştırın. Bu karışımı ve köfteleri de pişen unlu karışıma ekleyin. Enginarları servis tabağına alın. İçlerine köftelerden koyup servisini yapın.



HIZLI SERVİS:
RENKTEN RENGE GİREN KUZU

1 su bardağı pirinç
500 g. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 su bardağı sıcak su
½ su bardağı haşlanmış bezelye
1 tutam dereotu
1 kaşık salça
1 adet et bulyon
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Kekik- Karabiber- Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Soğanları dilimleyin, havucu ince ince kesin, domatesi küp şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup havuçları kavurun, pirinci ekleyin, beyazlaşınca domatesleri, et bulyonu, bezelyeyi ve mısırları ekleyin. Kavurunca 2 su bardağı sıcak su katın. Tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatıp pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağında kuşbaşı kuzu etini kavurun, soğanları ve sarımsağı doğrayarak ekleyin. Salçayı sulandırıp etin içine koyun ve karıştırın. Pişmeye yakın tuz, pulbiber ve kekik atın. Pilavın yanında kuzu etini servis yapın.


Share  

 
 
 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi


© 2008 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız