Her Şey Tadında
06 Mayıs Tarifleri

 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi

 
 




ENGİNARLI LEVREK


4 dilim levrek fileto
4 adet taze enginar
8 adet patates
2 adet soğan
2 adet greyfurtun suyu
3 adet portakalın suyu
3 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin. Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince kıyın. Enginarları süzün. Tane karabiber, ince kıyılmış yeşillikler, meyva suları, enginar, tuz ve karabiberi soğanlara ekleyin. 100 ml. su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri 4’er parçaya kesin. Enginarlarla birlikte servis tabağına koyun ve 25 dakika soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Balık filetoların her iki taraflarını kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumuş sebzelerin yanında servis yapın.



ÇALKAMA

1 tutam gelincik otu
2 avuç ısırgan otu
4-5 adet taze soğan
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı un
½ limonun suyu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Gelincik ve ısırgan otlarını iyice yıkayıp temizleyin. Doğrayıp genişçe bir kaba alın. Kuru soğanı rendeleyip, taze soğanları ince kıyıp otlarla karıştırın. Tuz ve karabiberi de ilave ederek elimizle biraz sıkıp ovun. Ayrı bir derin kapta un, su ve limon suyunu iyice karıştırarak pürüzsüz ve tahin kıvamında bir karışım elde edin. Tepsinin dibini kaplayacak şekilde az miktarda unlu karışımı fırın tepsisine döktükten sonra unlu karışımın tamamını ve zeytin yağının yarısını otlarla karıştırın. Hepsini fırın tepsisine dökün. Son olarak kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirip fırından çıkarın. 7-8 dakika beklettikten sonra kesip servisini yapın.



HIZLI SERVİS

PİZZA MAKARNA

½ paket spagetti makarna
5-6 sosis
8-10 dilim sucuk
2 su bardağı süt
4 yumurta
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 çay bardağı kaşar peyniri
3 domates
2 yeşil biber
½ çay bardağı dilimli siyah zeytin
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Sosisleri ve sucukları dilimleyin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve bir fırın kabına koyun. Bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber ve eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı makarnaların üzerine dökün ve rendelediğini kaşar peynirinin yarısını ekleyip harmanlayın. Üzerine sırasıyla domatesi, kalan kaşar peyniri rendesini, sivri biberleri, zeytinleri, sosis ve sucukları koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pizza dilimi şeklinde keserek sıcak servis edin.



Share  
 
 
 

DIGITURK'te bu hafta | Haftanın HD Film listesi | Haftanın futbol maçları listesi | Film ve diziler hakkında detaylı bilgi


© 2008 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız