Her Şey Tadında 2 Aralık Tarifleri



MAYASIZ EKMEK (BOL TAHILLI)
MALZEMELER;

2,5 su bardağı ağartılmamış tam buğday unu
1 su bardağı ekmeklik beyaz un
½ su bardağı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı üstü için
2 çorba kaşığı ay çekirdeği
1 yemek kaşığı üstü için
1 çorba kaşığı granül tatlandırıcı veya esmer şeker
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta (çırpılmış)
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI;
Fırının içersine 1 kase sıcak su koyun ve 350F – 175 dereceye açın. Yumurta ve yoğurt hariç bütün malzemeyi harmanlayın. Yoğurdu ve çırpılmış yumurtayı da ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Normal ekmek hamurlarında olduğu gibi kuvvetlice ve uzun süreli yoğurmanın aksine, yapışkan bir hamur olduğu için biryandan yoğurma kabını çevirirken biryandan da hamuru parmaklarınızla alttan üste doğru toparlayın. Topak haline getirdiğiniz hamuru yağlanmış ekmek kalıbına veya düz bir tepsiye koyun, üzerine yulaf ve ay çekirdeği serpip elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın. Artı şeklinde derin kesikler yapın .21cm. çapındaki kelepçeli kalıba yağlı kağıt serdim, yağladım unladım) Önceden ısıttığınız fırında 1 saat 20dk. pişirin, ve fırının kapağı aralıklı olarak 5 dakika. Beklettikten sonra tel ızgara üzerine çıkarıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.



MAYASIZ POĞAÇA
MALZEMELER;

1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 adet yumurta
un, tuz
içine peynir ve maydanoz

HAZIRLANIŞI;
Malzemeleri karıştırarak yoğurun, ele yapışmayacak şekilde bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça kopararak yuvarlayın. İçini hafif açıp iç malzemesini koyun, elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Bu kısım sizin el becerinize kaldığı için tercihinize göre yarım ay şeklinde poğaçalar da hazırlayabilirsiniz. Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirin.



DİYET BEYENDİ
MALZEMELER;

3 adet kabak
2 adet patates
1 demet dereotu (kıyılmış)
5-6 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.



HIZLI SERVİS
RENKLİ SOMON
MALZEMELER;

1 su bardağı zeytin yağı
1 adet dolmalık biber
1 sap taze soğan
2 su bardağı kus kus
1 çay bardağı yeşil zeytin
1 çay bardağı kapari
1 demet dereotu
1 çay bardağı limon suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI;
Somonların üzerine tuz karabiber serpin ovun. Dolmalık biberleri ve taze soğanı doğrayın. Dereotunu kıyın. Kırmızı biber ve taze soğanı zeytinyağında kavurun,kus kusu, kaparileri, zeytinleri ekleyin kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve limon suyunu koyun ve pişmeye bırakın. Somonları kızartın. Kuskus ile birlikte servis yapın.



Share  

 

© 2008 - 2010 Digital Platform Tüm hakları saklıdır.
Siteyi kullanarak Digital Platformun GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ve kullanım Şartlarını kabul etmiş sayılırsınız