Home TV Yemek Tarifleri
Home TV Yemek Tarifleri Ana Sayfa
Tam Buğday Unlu Kek

Malzemeler:
 3 yumurta
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
3 fincan DOYGUN veya SÖKE tam buğday unu
1 fincan toz şeker
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
** ölçeklerde kullanılan fincan yayvan nescafe fincanıdır.
 
Yapılışı:
Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yayvan orta boy kek kabını önceden yağlayın.
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Süt, yağ ve tarçını ilave ederek tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta iyice karıştırın ve yumurtalı karışıma eleyerek ilave ederek çırpın. Portakal kabuğu rendesini karışıma ilave ederek karıştırın. Karışımı önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin, soğuyunca kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimlerin her iki yüzüne hafif pudra şekeri serpip saklayın.

Afiyet olsun!

Çiğdem Canbazoğlu Akçora

 
Tüm Tarifler
* Maş Fasulyesi Salatası
* Akdeniz Usulü Ton Balıklı Sandviç
* Tam Buğday Unlu Kek
* Fırın Mücver
* Fit Çikolata
* Pekmezli Ve Kuru Erikli Kek
* Balık Çorbası
* Patlıcanlı Diyet Yemeği
* Avokado Salatası
* Az Kalorili Karnıyarık