Home TV Yemek Tarifleri
Home TV Yemek Tarifleri Ana Sayfa
 
yeniHaftanın Tarifi
Izgara Karpuz Salatası
yeniHaftanın Tarifi
Tütsülenmiş Şeftali
Claire Robinson
Biyografi
 
Fırında Et Soslu Hindi Göğsü
Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 70 dk
6-8 kişilik

Malzemeler:
2 adet 1,5 kilo kemikli hindi göğüs eti
10 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İri taneli tuz ve taze çekilmiş karabiber
2 arpacık soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
2 bardak kaliteli düşük sodyumlu tavuk suyu
2 çorba kaşığı beyazlatılmamış çok amaçlı un

Yapılışı:
Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın.

Hindi göğsünün derilerini kağıt havluyla kurulayın, göğüs kısmı üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine koyun. 4 çorba kaşığı tereyağını hindilerin üzerine sürüp tuz ve karabiber dökün. Arpacık soğanlarını tepsinin altına yerleştirip üzerini tavuk suyuyla kaplayın. Tencereyi fırına alıp et termometresi 75 dereceyi gösterene kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (Fazla pişirmemek için sıcaklığı 45 dakika sonra ölçmeye başlayın.) Hindi göğüslerini fırından çıkarıp bir kesme tahtasına alın, üzerini folyoyla örtün. Et sosunu hazırlarken dinlenmeye bırakın.

Tenceredeki artıkları küçük bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Küçük bir kasede kalan 2 çorba kaşığı tereyağını ve unu çatalla ezin, macun kıvamına getirin. Bunu et suyuna karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin, koyulaşana kadar pişirin.

Hindi göğüs etini keminden ayırın, servis tabağına dilimler halinde dizin.
Yanında et sosuyla servis edin.
 
Tüm Tarifler
* Kremalı Brokoli Çorbası
* Baharatlı Barbekü Tavuk
* Baharatlı Tatlı Patates Cipsi
* Ayranlı Çiftlik Sosuyla Göbek Salata
* Beyaz Çikolatalı Mus
* Kremalı Ispanak
* Akdeniz Kuskusu
* Patates ve Karnabahar Graten
* Peynirli “penne” Makarna
* Bergamotlu Kurabiye
* Baharatlı Fırın Nohut
* Fıstıklı Turta
* Ayranlı Fındıklı Tavuk
* Salata Mezesi
* Kremalı Brokoli
* Fırında Tavuk
* Karides Salatası
* Marul Salatası
* Ateşte Pişmiş Kırmızı Lahana
* Zencefilli Pilav
* Fırında Et Soslu Hindi Göğsü
* Cin Fizz
* Greyfurt ve Limonatalı Kokteyl
* Kuşkonmazlı Yumurta
* Kızarmış Domatesler
* Peynirli Fileto
* Minik Lezzetli Havuçlar
* Hindi Köftesi
* Kızarmış Tatlı Patates
* Çikolata Topları
* Kuzu Burger
* Pastırmalı ve Peynirli Yeşil Fasülye
* Çikolata kaplı çilek
* Basit Ananas Şerbeti
* Izgara Karpuz Salatası
* Tütsülenmiş Şeftali
* Likörlü Dondurma
* Çilekli Limonata
* Salatalıklı Karpuz Margaritası
* Domatesli Ekmek Çorbası
* Çikolatalı Lokma Tatlısı
* Piyaz
* Portakal ve Rokforlu Marul Salatası
* Çikolatalı Sufle
* Sosis ve Patates Püresi
* Barbekü Soslu Hindi Burger